13 maanden!

Irza
Zondag was Irza alweer 13 maanden! Iedere keer sta ik er weer van te kijken hoe snel de tijd gaat, het glipt gewoon door mijn vingers heen! We waren zondag lekker in het bos dus ik kon mooi een paar foto´s maken van dit eigenwijze pittige dametje… Och wat heeft ze toch een karaktertje, zo geweldig om te zien. Een kleine doorzetter, alles wil ze eigenlijk al kunnen… Klimmen, lopen maar het liefste zou ze ook al willen rennen als ze Elin voor zich uit ziet lopen of fietsen dan dribbelt ze er in een razend tempo achteraan.
Sinds zaterdag heeft ze ook een tuigje in de kinderstoel. Ze kom keer op keer uit de stoel en stond al een keer boven op tafel! Ook de grote stoel in de voorkamer en het kleine tafeltje zijn al menig keer gebruikt om haar klimcapaciteiten nog verder te ontwikkelen. De trap kan ze zo op, we hebben geen traphekje beneden en bij Elin heb ik dit nooit gemist maar nu zou het soms best handig zijn. Zodra de deur opengaat zit madame halverwege de trap!
De tuin is haar nieuwe ruimte… Heerlijk vind ze het om daar rond te scharrelen, takjes te zoeken, het kleine trappetje op te klimmen (en weer af), om er te schommelen en nog zoveel meer! Gisteren had ze zelfs een lieveheersbeestje gevonden en ze was hem helemaal aan het volgen.
Vorige week is ze de hele week niet echt helemaal fit geweest… Flink verkouden, slecht slapen, hoesten, benauwd, korter lontje. We konden onze vinger er niet echt opleggen maar ach ze zal er wel doorheen moeten!
Het was weer een mooie maand waarin stapjes echt lopen is geworden en waarin er steeds meer woordjes langskomen… Heerlijk die ontwikkeling. Op naar de 14 maanden!

Advertenties