Lekker spelen…

spelen-Irza

Lekker spelen…  Als Irza 1 ding goed kan dan is het dat!!! Ze kan zichzelf echt super vermaken… Soms speelt ze met dingen die geen speelgoed zijn zoals bakjes die ze heerlijk in haar mond doet alsof het bekers zijn of die ze allemaal opstapelt of ze speelt met oude tijdschriften waarin ze heel geconcentreerd kan `lezen` Heerlijk om te zien!
Maar ook met haar speelgoed kan ze super spelen… We hebben een paar weken geleden de little people boerderij van Elin weer uit de kelder gehaald met de diertjes en dit is echt een hit… Alle geluidjes weet ze te vinden en ze gooit de diertjes graag in de graansilo en haalt ze de diertjes er vervolgens weer uit… Sinds een paar weekjes loopt ze ook veel achter het oude houten poppenwagentje van Elin, ze glimt dan helemaal van trots!

Irza is nu 10 maanden en 7100 gram en 72cm lang… In haar hele gedrag steeds meer een dreumes dan een grotere baby… Ze wandelt aan de hand en langs de tafel en achter de babygym en poppenwagen, ze kruipt ontzettend snel, ze begint nu echt steeds meer klanken te gebruiken en we ontdekken steeds meer gerichte woordjes zoals bijv. de `aaaaii` als ze de poes gaat aaien en de enthousiaste `Die` als ze iets wil hebben…

Lekker spelen, kroelen, zingen, klappen in de handen, overal tegenaan klimmen… Heerlijke bijna dreumes!

 

spelen-Irza2

Advertenties